Folytatódik a Facebook botránya

Folytatódik a Facebook botránya

A @facebook.com végződésű címek átszivárogtak az okostelefonokba is. Igaz, de csak véletlenül, állítják a közösségi oldal képviselői.

Nem volt elég, hogy egyszerűen eltüntették az adatlapunkon az általunk megadott e-mail címet, és az üzeneteket ezekre a címekre továbbították, hogy fokozzák a bonyodalmakat, az újonnan generált címek váltak alapértelmezetté az okostelefonok címtárában is a szinkronizálás után. Az eredmény teljes káosz, hiszen mindenki máshova küldte a leveleket, mint ahova várták, és a sajátjait is máshol kereste, mint ahova küldték. Ráadásul némely üzenetek – amelyek „ismeretlen” feladatótól érkeztek volna – el is tűntek valahol az éterben. Sajnos még távol vagyunk attól a Facebook szerint ideális világtól, hogy a kapcsolataink csakis az ő tudtukkal és jóváhagyásukkal létezzenek. Így aztán volt nagy felháborodás, a Facebook részéről pedig némi mentegetőzés, hogy ez egy véletlen hiba következménye, nem szándékos tett, és persze dolgoznak rajta, igyekeznek mihamarabb kiküszöbölni.

Ami azt illeti, a fenti események bizonyára nem tettek jót a Facebook imidzsének. Pedig szinte már kötelező. Aki nincs jelen, az nem is létezik. (Különösen igaz ez akkor, ha intézményről van szó – akár egy tévéműsorról, akár egy sportegyesületről.) Az állandó, szakadatlan kapcsolattartás hívei – feltételezem – ezután is kitartanak a Facebook mellett. Akik pedig eddig is ellenezték, most nyilván igazolva látják félelmeiket, kétségeiket, és továbbra sem hagyják meggyőzni magukat.