Ex Google-munkatárs a Yahoo élén

Ex Google-munkatárs a Yahoo élén

Az asszony ingatag – mondhatnánk a Google egyik korábbi vezetőjéről, Marissa Mayerről, aki váratlanul felmondott, és a Yahoo legfőbb vezetőjeként tevékenykedik tovább.

Pedig eddig egyáltalán nem volt ingatag, hiszen 1999 óta dolgozott – első nőként – a Google mérnökei között. A cég egyik ismert arcaként tartották számon, vezetőként is több területen kipróbálta magát, de az utóbbi időben mintha megtorpant volna a karrierje. Így talán nem volt nehéz engedni a Yahoo csábításának. Főként, hogy Mayer az új cégnél egyből a csúcsra került, amire a Google berkeiben dolgozva talán sokáig nem lett volna esélye.

A kihívás sem kicsi. Míg a kezdetekkor a Yahoo sokak számára az internet egyetlen megnyilvánulási formája volt, mára csak egy a sok közül, és talán nem is a legjobbak között van. A faladat tehát nem könnyű: meg kel állítani a további lemaradást, meg kell őrizni a tehetséges és produktív munkatársakat, új tehetséges fejlesztőkkel kell bővíteni a csapatot, és velük együtt újabb szolgáltatásokkal lepni meg a Yahoo használóit. És lehetőleg minél hamarabb, mert a Yahoo élén az utóbbi években nem sok időt hagytak a vezetőknek a bizonyításra. Mayer egyébként az elnök-vezérigazgatót is választó igazgatótanács egyik tagja is lesz.

Az biztos, hogy Mayer komoly lépésre szánta el magát, amikor lemondott a Google egyik kulcspozíciójáról. De abban egyetérthetünk, hogy 37 éves nőként a Yahoo elnök-vezérigazgatójának lenni nem csekélység. Reméljük, mindenki jól jár vele, de legfőképpen a Yahoo használói.