Mit csiripelnek az okostelefonok?

Mit csiripelnek az okostelefonok?

Csak azok fogják érteni, akiknek a füttyös üzenetek szólnak. Hallótávolságból is lehet majd fájlokat küldeni és kapni az Animal Systems legújabb fejlesztésével, a Chirppel.

Talán még azt is megválaszthatjuk, melyik madár hangján csicseregjen mobilunk, amikor fotókat küldünk barátunk telefonjára. A fülemüle dalával vagy a varjú károgásával…

Félretéve a tréfát, a Chirp akár távolabbról, sőt, egyszerre több készülékre, jelszavak nélkül és még számítógépekről is működik, igaz, egyelőre csak iPhone-okon. A hang jól hallható az utcazajban is, de rádión és hangosbemondón is átjön. Ráadásul nem kell, hogy jó minőségű kamerával legyen ellátva okostelefonunk.

Felvetődhet azonban a kérdés: hogyan tudjuk ellenőrizni, hogy éppen nem egy kártevőt csiripelne-e rá a telefonunkra? Netán nem a mi titkainkat csiripeltetik-e ki a mobilunkkal? Persze, nem árt, ha ismerjük a készülékünk működését, ha okosabbak vagyunk okostelefonunknál. Akkor el tudjuk dönteni, feltelepítsük-e egyáltalán az alkalmazást, vagy inkább maradunk a Bluetooth-nál vagy a QR-kódoknál.

A fejlesztő Animal Systems a University College London egyik vállalkozása. Ígérik, hogy elkészítik az alkalmazás androidos változatát is, és bizonyára egyértelmű válaszokkal szolgálnak majd az aggályoskodóknak is.