Merre tovább tévépiac?

Merre tovább tévépiac?

Most még könnyű eltévedni a különböző technológiájú tévék között a nem elég felkészült vásárlónak, ám a jóslatok szerint hamarosan tisztul a kép, csak a márkák közül kell majd választanunk.

Boldog ember, akinek az a legnagyobb gondja manapság, milyen tévét vegyen. Mérlegelni, melyik mennyit fogyaszt, méricskélni, hány colos legyen a képernyő, összehasonlítgatni a színeket, melyiké élethűbb, hol feketébb a fekete és fehérebb a fehér, és mi mindenre használható még a készülék a tévénézésen túl. Ábrándozni persze lehet, de a felmérések azt mutatják, egyre kevesebben jutnak el a gondolattól a tettig. A tévékészülékek piaca nemhogy stagnál, de még vissza is esik az elkövetkezendő néhány évben. Ennek egyik oka lehet, hogy az árak sajnos nem csökkennek olyan mértékben, ahogy a korábbi években. Ráadásul sok országban a lakosság zöme már lecserélte a régi készülékeket, hiszen megtörtént a digitális átállás, így tömeges vásárlásokra ott nem lehet számítani.

A piackutatók annak is utánajártak, ha valaki mégis vásárol, akkor melyik technológia mellett teszi le a voksát. Az eredményeik alapján a LED tévék lesznek a nyerők néhány év múlva, elsősorban elérhetőbb áruk és kisebb fogyasztásuk miatt. Várhatóan még az egy-két éve státusszimbólumnak tekintett plazmákat is teljesen háttérbe szorítják. Nem úgy a 3D-s tévék, amelyek egyre nagyobb teret hódítanak bizonyos körökben. Ráadásul a 3D-s megjelenítés legtöbbször együtt jár más okosságokkal is…