Fontos a frissítés

Fontos a frissítés

A rendszeres és folyamatos frissítés által a szoftver gyorsabban, stabilabban, biztonságosabban fut gépünkön. Az International Technology Upgrade Week résztvevői erre akarják felhívni a felhasználók figyelmét.

Sokan mégsem élnek a lehetőséggel, hogy frissítsék alkalmazásaikat. Egy kutatás, amelyet német, angol és amerikai résztvevőkkel végeztek, azt mutatja, hogy a felmérésben résztvevők cirka negyven százaléka nem mindig engedi a frissítést azonnal, legfeljebb csak a többedik figyelmeztetésre. Néhányan közülük félnek, hogy az upgrade nem biztonságos, vagy csak sajnálják az idejüket erre pocsékolni, miközben nem is tartják hasznosnak. Többen nem is értik, miért kapnak üzeneteket, és hogy mit is kezdjenek velük. Leginkább csak bosszankodnak.

Érdekes, hogy a frissítők is ugyanazokat az érveket hozzák fel, csak éppen ellenkező előjellel. A legtöbben azért választják az upgrade lehetőségét, hogy a gépük még biztonságosabb legyen, hogy megvédjék a vírusoktól és a hackerektől, hogy kiküszöböljék a korábbi verziók hibáit.

A szoftvergyártók egyetértenek abban, hogy minden felhasználóhoz el kell juttatni a legújabb verziókat. Többük szerint érdekes a Google módszere. A Chrome böngésző használóit nem zavarják frissítési üzenetekkel, hanem a tudtuk és beleegyezésük nélkül egyszerűen telepítik gépükre az új verziót. Ezt akár rossz néven is vehetnénk, de amíg jól működik és máshoz nem nyúlnak, addig… Vagy választhatunk másik böngészőt, és frissítgethetünk magunk. Csak frissítsünk!