Olimpia 3D-ben

Olimpia 3D-ben

Nemcsak az m1 és m2 műsora követhető az interneten, de az új m3D csatornáé is a londoni olimpiai játékok idején.

Arról már hírt adtunk, hogy a 3D technológiájú közvetítések folytatódnak a nyári játékok ideje alatt is, de hogy ráadásul az m1 és m2 műsorait az interneten online követhetjük, ez újdonság. Az MTVA közvetít, az Antenna Hungária technológiai hátterével pedig lehetővé vált, hogy ne csak a tévé előtt ülve élvezhessük a versenyeket, hanem akár tableten vagy a telefonunkon is. Egyelőre lineárisan – vagyis az éppen közvetített tartalmat –, de idővel talán visszamenőlegesen is a korábban rögzítettet.

Az Antenna Hungária az m3D műsorát is streameli, tehát ha van megfelelő készülékünk, az interneten keresztül akár 3D-ben is nézhetjük a közvetítéseket (vagy anaglif szemüveggel, ha nem vagyunk túl igényesek). Egyelőre augusztus 12-éig, mert a tesztadás eddig lesz elérhető.

A jövő talán a műsorszórás területen is a hibrid megoldásoké. Más-más technológiával nézhetjük majd a lineáris, és mással az on-demand tartalmakat. A cél, hogy az utóbbi is minél több fogyasztó számára legyen elérhető – ingyenesen vagy fizetett tartalomként.

Az Antenna Hungária tehát próbál haladni a korral: 3D, online és on-demand adás, már csak a MinDig TV szolgáltatás kínálatát kellene bővíteni, de sajnos erre egyelőre nem sok lehetőségük van. Majd a digitális átállás után…