Készpénz nélkül a Szigeten

Készpénz nélkül a Szigeten

Fesztiválkártya, PayPass technológiájú bankkártya – ezeket használják a fesztivállátogatók. Gyorsabb, kényelmesebb, biztonságosabb a készpénzes fizetésnél.

A Metapay Fesztiválkártya tavaly debütált, akkor még egyetlen lehetőségként. Idén már nem szükséges feltétlenül a Fesztiválkártyát felmutatni, elegendő a megvásárlását igazoló lapkát felragasztani a telefonunkra, és azt használni a fizetéshez. Vagy megfelel a PayPass logóval ellátott Maestro vagy Mastercard bankkártyánk is, ilyenkor közvetlenül a bankszámlánk terhére vásárolunk.

Talán mégis izgalmasabb a Fesztiválkártyához kötődő megoldás, hiszen ha vásárolunk, az esemény rögtön megjelenik a Facebook hírfolyamában egy speciális alkalmazásnak köszönhetően. Így könnyen követhetők vagyunk, a barátaink ránk találhatnak a tömegben. (Remélhetőleg az otthon ülő szülők nem számolják a söröket…)

A készpénz nélküli vásárlás miatt az adóellenőröknek sem kell aggódniuk, sőt, valószínűleg a tranzakciónak kézzelfoghatóbb nyoma marad, mintha csak a készpénz és az ital cserélne gazdát. Aki szeretne, áfás számlát is kérhet, és a borravalónak sem kell elmaradnia.

A felhasználók is jól járnak, a fizetés gyors és kényelmes. Ha valaki véletlenül elveszítené a kártyát, elég egy sms, és máris letilthatja. A rendszert működtető Metapay szerint a rendszer is biztonságos. Tavaly megpróbálták ugyan feltörni, de nem sikerült. Reméljük, idén sem okoz csalódást. A fejlesztés következő lépcsőfoka, hogy a chipet a karszalagba építik be, így már a kártyára sem kell vigyáznunk. A módszert a cég munkatársai idén már tesztelik, jövőre a fesztivállátogatók is kipróbálhatják.