Október 12–13.: Hacktivity

Október 12–13.: Hacktivity

Az IT Biztonság Fesztivál Kelet-Közép-Európában előadásokkal és workshopokkal várja a résztvevőket – idén a MOM Művelődési Központban.

A Hacktivity konferencia az információbiztonsági szakterület kiválóságait vonultatja fel, a szakma hivatalos és alternatív képviselőit egyaránt. A cél összehozni őket egymással és az érdeklődő – olykor felszínesebb, olykor alapos tudású – közönséggel.

Ez már a kilencedik hasonló rendezvény, és úgy tűnik az előadásra jelentkezők számából, hogy a legnépszerűbb is. A kiválasztott előadók között külföldiek is lesznek. A konferencia első napján biztosítanak tolmácsolást, a másodikon viszont elengedhetetlen lesz a jó angoltudás.

A konferencia programját egyrészt a beérkező pályázatokból válogatták össze, valamint két meghívott előadó, a szakma igazi nagyágyúi – Jeff Bardin kiberbűnözési szakértő az Egyesült Államokból és David Pepper az Egyesült Királyságból – tartják a nyitó előadásokat.

A tavalyi mintát követve idén is lesznek workshopok, hogy a gyakorlat se maradjon ki, sőt, egy versenyen is összemérhetik tudásukat a résztvevők. A workshopok vezetőit ugyancsak pályázati úton válogatták a szervezők, itt egy kb. húszperces tanfolyamot kapnak a résztvevők, valamilyen speciális ismeretről.

Nagyszerű lehetőség ez mindenkinek, az előadóknak és a workshopok vezetőinek, hiszen népes hallgatóság előtt mutatkozhatnak be és mutathatják meg tudásukat. De remek alkalom az egyszerű látogatóknak is, hogy hallják és lássák a legjobbakat, együtt dolgozhassanak velük, információhoz jussanak, kapcsolatokat építhessenek. Persze, aki nem tud részt venni a programokon, annak lehetősége lesz a konferencia honlapján vagy kiadványában később hozzáférni legalább az előadások anyagához. Azonban aki megjelenik, ne felejtse el magával hozni saját laptopját!