Újabb Google akvizíció: VirusTotal

Újabb Google akvizíció: VirusTotal

A VirusTotal online vírusellenőrző a Google érdeklődősét is felkeltette, egyelőre meg nem erősített hírek szerint fel is vásárolja.

A VirusTotal sokak által ismert és használt szolgáltatás, és nemcsak szeretik, de nagy szükség is van rá. Egyáltalán nem kell tehát csodálkoznunk, hogy a Google felvásárolja. Ezt a VirusTotal blogbejegyzéséből tudjuk, hivatalos közlemény a Google részéről még nem jelent meg.

Az üzlettel a VirusTotal mindenképpen jól jár, de mi, felhasználók is, hiszen a Google kiváló hátteret biztosíthat a további fejlesztésekhez.

Remélhetőleg nemcsak a biztonság nő, de a gyorsaság is. A felhasználó szempontjából nagyjából mindegy, hogy a szolgáltatást a Google beépíti saját szolgáltatásai közé (például a Chrome minden egyes letöltött fájlunkat ellenőrzi), vagy csak a módszereket lesik el, hogy a saját terméküket fejlesszék, a lényeg, hogy a VirusTotal szolgáltatásai ilyen vagy olyan formában továbbra is rendelkezésre álljon. Vagyis vizsgálja a feltöltött fájlokat mind a 42 víruskeresővel, amelyekkel eddig is, sőt a webodalakat is csekkolja.

Az biztos, hogy a víruskeresés és vírusirtás mindenki számára nélkülözhetetlen. Manapság talán jobban félünk a számítógépesektől, mint az influenzát okozótól. A VirusTotal segít, hogy ne csak biztonságban érezzük magunkat, de valóban biztonságban legyünk, legalábbis a weben.

A VirusTotal 2007-ben indította ingyenes szolgáltatását, és a tervek szerint a Google berkein belül is önállóan fog működni. Sokak vágya, hogy a VirusTotal szolgáltatásával az androidos eszközök is biztonságosabbak legyenek.