Kényszerhelyzetben az IE8 használói

Kényszerhelyzetben az IE8 használói

Vagy böngészőt váltanak, vagy keresőt, mert a Google a továbbiakban nem támogatja az Internet Explorer 8-as verzióját.

Az ok a Google bejelentése szerint az, hogy mindegyik böngészőből csak a két legújabb változatot támogatja. Ez a hivatalos álláspontjuk. Október vége felé pedig napvilágot lát az Internet Explorer 10-es változata, ezért egy rövid átállási idő után, november közepén a 8-as lekerül a listáról.

A helyzet nem olyan egyszerű. Ugyanis a szakítás után, aki az IE8-ast futtatja figyelmeztető üzenetet kap akkor is, ha a Gmailt, a Calendart vagy a Google Docs szolgáltatást kívánja használni. Persze ez nem azt jelenti, hogy megáll az élet, de nem fog optimálisan működni egyik sem, és bizonyos funkciók nem lesznek elérhetők. Csakhogy minden böngészők közül éppen a 8-as Internet Explorer a legnépszerűbb. Nyilván sokan fognak frissíteni, de valószínűleg sokan meg nem. Például azok nem, akik XP-t használnak. Mert az egész operációs rendszert lecserélni egy böngésző miatt, az macera. Marad az a lehetőség, hogy böngészőt váltanak. A Google nyilván a Chrome-ot, a sajátját preferálja, de megfelelő lehet a Firefox vagy a Safari (ha nem Windows van a gépünkön).

Hamarosan kiderül, elhamarkodott lépés ez a Google részéről, vagy a felhasználók követik, és teszik, amit kell: frissítenek. Ez igazán ott problémás, ahol nem az egyén dönt, hanem a vállalat vezetője mérlegeli, érdemes-e lecserélni minden XP-t.