Elérhető közelségben a Google Glass

Elérhető közelségben a Google Glass

Azok a szerencsés fejlesztők, akiket kiválasztottak, potom 1500 dollárért már a kezükben tarthatják a Google szemüvegüket.

Google Glass

A Google Glass a szemünk elé tárja a számítógépen és android telefonon található adatokat egy prizmaképernyő segítségével, amely nem blokkolja a látásunkat és olyan, mintha egy 25 colos képernyőt néznénk 2,5 méterről. Fényképezni (5 megapixel), videózni (720p), keresni, emalezni és fordítani is lehet vele útközben.

Kezdetben kizárólag ingyenes és reklám nélküli appok lesznek a Google szemüvegen, például egy olyan is, amely felismeri a barátaidat a tömegben. GPS ugyan nem lesz rajta egyelőre (csak android telefonon keresztül elérhető), viszont a Google Maps alapján útbaigazít. Bluetooth és Wifi természetesen benne van. Egyik karon viselhető touchpad (érintő felület) is tartozik hozzá. A hang a fejünk vibráltatásával, koponyacsont transzferrel jut el a fülünkig.

Tipikus használat mellett – ha nem videózunk egyfolytában – az akkumulátor egy napig bírja. A flashmemória 16GB és a szemüveg 12 GB tárolóhellyel rendelkezik.

5 színben lesz kapható, charcoal (szén), tangerine (mandarin), shale (szikla), cotton (gyapot) and sky (égszínkék). A Google szemüveg fordítóját használva lefordíthatjuk a színeket marketing nyelvről érthetőre, szóval fekete, narancssárga, szürke, fehér és kék színekkel villanthatunk.

2013 végén még csak a napszemüveg verzió lesz kapható, de később dioptriás lencsékkel is hozzáférhető lesz.

 

Írta: Dorkó Helga