Modern fogpótlás

Modern fogpótlás

Napjainkban egész mások az elvárások, legyen szó bármiről, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Ez alól a fogpótlás sem kivétel.

Régebben a fogpótlás lehetőségek igen beszűkültek voltak, ráadásul egyáltalán nem volt jellemző az esztétikus fogpótlás. Például egyetlen foghiány esetén csak úgy lehetett koronával pótolni a hiányzó fogat, hogy a foghiányt határoló két egészséges fogat le kellett csiszolni, mivel kizárólag ezek lehettek a fix fogpótlás pillérei. Ez igen nagy megalkuvást igényelt, hiszen egy fog helyett, mondhatni, hármat veszített az ember. Ma már azonban egészen más a helyzet, hiszen a fogászati implantátumok teljesen más perspektívát nyújtanak.

Teljes foghiány esetén régebben nem volt más megoldás, mint a protézis, azaz a kivehető fogpótlás, ami borzasztó sok kényelmetlenséggel járt. Ma már ennek sem kell feltétlenül így történnie, hiszen több implantátum beültetésével teljes körhíd rögzíthető. Ez jelenti a valódi modern fogpótlás lehetőségeit.

Ha figyelembe vesszük azt, hogy hazánkban egyre inkább romlik az általános fogászati állapot, akkor joggal lehet az az igényünk, hogy a fogpótlás valóban megfelelően pótolja elveszített fogainkat. Ez azt jelenti, hogy legyen azonos érzés a fogpótlás viselése, legyen kényelmes és természetes, valamint pont úgy nézzen ki, mint a valódi fogak. Ma már ez is lehetséges, akárhány fogpótlás is legyen az, amire szükség van.

A valódi fogakhoz való hasonlóságot a cirkónium jelenti, ami valójában cirkónium-dioxid. Ez egy fémmentes kerámia, aminek roppant nagy a törési ellenállása. Továbbá nem csak fehér, de enyhén áttetsző, pont, mint a valódi fogak. Ebből már sejthető, hogy micsoda kiváló fogpótlás készül a cirkóniumból, ha az implantátumra épül.

Fogászati implantátummal és cirkónium koronával valóban olyan fogpótlás készíthető, ami szinte semmiben nem különbözik a valódi fogaktól. Még jól látható helyen is könnyedén viselhető, mert teljesen hasonló a mellette lévő fogakhoz.

Bármilyen okból is legyen szükséges a fogpótlás, a fogászati implantátum jelenti a legkiválóbb választást.