Szövegírás

Szövegírás

A szövegírás, illetve egy honlap szöveges tartalma nagymértékben meghatározza a honlap értékét, és nem csak a látogatók szempontjából, hanem keresőoptimalizálás szempontok szerint is igen fontos tényező.

A keresőrobot nagyon sok szempontot figyelembe vesz a szöveges tartalom értékelése során, és ennek meg van a pontos logikai magyarázata, amit szövegírás során figyelembe kell venni.

A kereső által kiadott természetes lista egy ingyenes reklám lehetőség egy honlap számára, ráadásul olyan reklámról beszélünk, ami pontosan a célközönséget irányítja az adott honlapra, tehát a legértékesebb. Ennek a reklámnak az ára, hogy a honlap minden szempontból megfelelő tartalommal bírjon, hogy a látogató valóban megkapja azt az információt, amire szüksége van.

Amikor egy felhasználó lekérdezést végez egy kulcsszóra, a legtöbb esetben egy árucikket vagy egy szolgáltatást keres, tehát az a honlap, ahova végül ellátogat, egészen pontosan egy potenciális vásárlót kap a kereső által.

A szöveges tartalom fontossága

A keresők érdeke nem az, hogy a honlapokat látogatottá tegye, hanem egy másik nézőpontból vizsgálja a kérdést. A kereső célja, hogy a lekérdezést végző személy a lehető legpontosabb találatot kapja ahhoz a kulcsszóhoz mérten, amire lekérdezett.

Ez az egyetlen szempont a felhasználó részéről, hogy egy bizonyos keresőt használjon, hogy egészen pontosan illeszkedik-e a témakör ahhoz, amit ő keres, és megfelelő mennyiségű információt kap-e, így kapcsolódik szorosan a szövegírás a keresőoptimalizáláshoz.

A keresőrobot ebből a szempontból hozza létre a lehető legjobb rangsorolást, ebből adódóan látszik, hogy a honlap szöveges tartalma roppant fontos a jó helyezés érdekében, hiszen ez kerül felülvizsgálatra újra és újra, tehát a szövegírás egy nagyon sarkalatos pontja a honlap későbbi értékének.

Természetesen, nem ez az egyetlen tényező, amit a keresőrobot figyelembe vesz, de a honlap szöveges tartalma igen nagy eséllyel ronthat vagy javíthat a honlap helyezésén.

A szöveges tartalom mennyisége igen fontos egy honlap szempontjából, a keresőrobot előnyben részesíti azokat a webhelyeket, ahol nagy mennyiségű aloldal található, valamint az egyes aloldalak szöveges tartalmának a hossza is meghatározó.

A webre történő szövegírás kicsit másként történik, mint egyéb esetekben, ugyanis egy honlap szempontjából a kulcsszóra való optimalizálás nagyon fontos. A keresőrobot az által határozza meg, hogy egy szöveges tartalom milyen mértékben illeszkedik tartalmilag egy adott kulcsszóhoz, hogy az a kulcsszó milyen százalékban szerepel az adott szövegben. Ez nem azt jelenti, hogy tele kell tűzdelni azzal a szóval egy adott cikket, hiszen ha túl nagy a kulcsszó mennyisége, akkor az már „gyanús” és a keresőrobot bünteti.

Nagyon sok szempontot figyelembe kell venni egy honlap szöveges tartalmának elkészítése során, ezért, ha valaki meg akar felelni a keresőoptimalizálás kívánalmainak, akkor érdemes olyan szövegíróval elkészíttetnie a honlap szöveges tartalmát, aki jártas ezen a területen, és megfelelő tapasztalatokkal rendelkezik.

Amennyiben az Ön számára is problémát jelent az írásbeli kommunikáció, és szeretne olyan szöveges tartalmat, mely jó helyezést biztosít majd a keresőkben, akkor hívja szakértőinket, akik a szövegírás olyan válfaját végzik, mely teljesíti a keresőoptimalizálás kívánalmait.